Gör rent med miljömärkta produkter

Grumme Fläckborttagning bäst i test

En gräsfläck på byxorna, en kaffefläck på skjortan, eller en sminkfläck på den nya tröjan. Fläckar är inte kul och man vill gärna få bort dom snabbt och effektivt. Därför vänder sig många till fläckborttagare när olyckan är framme. Men hur vet man att en fläckborttagare är bra?

Grumme flackborttagning

En fläckborttagare ska göra som namnet säger. Ta bort fläckar. Därför är vi stolta över att Grumme fläckborttagningsspray har utsätts till bäst i test!* I testet jämförde man Grumme Fläckborttagning med 3 andra fläckborttagningssprayer för att testa och jämföra effekten de hade på olika sorters fläckar. Produkterna som ingick i tester var A+, Via Tabort, Vanish OxiAction och Grumme Fläckborttagning.

Så gick testet av fläckborttagningssprayer till

Fläckborttagningssprayerna testades på 19 olika fläckar i olika kategorier: enzymatiska fläckar, fettfläckar och blekbara fläckar. Fläckarna representerade de vanligaste typer av fläckar man brukar få på klädesplagg och tyger. Några exempel på fläckar var juice, tomatpuré, kaffe, rött vin, chokladglass, smink och fett.

Därefter applicerade man fläckborttagning och tvättade plagget i 30 grader. Med hjälp av kolorimetriska mätninger jämförde man fläckens utseende före och efter – till vilken grad fläcken hade gått bort.

Effekttestet visade att Grumme Fläckborttagning hade bäst effekt på enzymatiska fläckar och fettfläckar av alla fläckborttagningssprayer som ingick i testet. När det gällde fettfläckar var fläckborttagningen från Grumme dessutom överlägset mest effektiv.

En miljömärkt fläckborttagning

Grummes fläckborttagningsspray är framtagen för att ta bort fläckar från både vita och färgade plagg och tyger. Den innehåller inte blekmedel och uppnår de tuffa miljökraven för Svanen. Sprayflaskan är dessutom gjord i 100% återvunnen plast!

Resultatet av effekttestet visar att miljövänlighet och effektivitet kan gå hand i hand, även när det kommer till produkter inom rengöring och tvätt!

*Jämfört med fläckborttagningssprayer. Effektivitetstest utfört av Eurofins på uppdrag av Orkla Home & Personal Care, September 2022

Utvalda produkter