Gör rent med miljömärkta produkter

FAQ

Tvätta

Grumme tvättmedel är effektiva mot smuts och fläckar. Våra flytande tvättmedel och kulörtvättmedel innehåller inte blekmedel och är därför extra skonsamma mot färger och textilier. 

För fläckar kan du använda vår Fläckborttagningsspray som vunnit bäst i test!

Dosera i en tvättboll som du lägger direkt i maskinen eller dosera direkt i doseringsfacket. Du behöver inte förtvätta.

Dagens tvättmaskiner är energisnåla och förbrukar så lite vatten som möjligt samtidigt som tvättmedlen blir allt mer koncentrerade och därmed svårläsliga. Detta resulterar ibland i att tvättmedel i pulverform inte löser sig helt, utan lämnar rester i både maskinen och textilerna. Använder du flytande tvättmedel slipper du problemet.

Absolut. Grumme Kulörtvätt är helt fri från blekmedel och är därför extra skonsam mot färgerna.

Städa

Innehållet i de båda såporna är identiska. Grunden till färgskillnaden är historisk. I södra Sverige användes förr hampa för tillverkning av såpa. Hampan gjorde såpan grön. I norra Sverige användes däremot animaliska fetter, vilket gjorde såpan gul. Dessa traditioner sitter djupt rotade och många skulle aldrig köpa en såpa av en annan färg än den de är vana vid.

Idag tillverkas Grumme Såpa av renaste tallolja, som ger en naturlig gul färg. För att tillgodose våra kunders önskemål gör vi även en grön såpa genom att tillsätta ett färgämne. Givetvis är färgämnet helt ofarligt och påverkar inte såpans effektivitet.

Vi strävar efter att till så stor grad som möjligt tillverka och köpa in material lokalt. Det används olika typer av återvunnen plast till olika typer av produkter. I Sverige är det brist på HDPE-plast som vi använder till Grumme Såpa-flaskorna. Detta gör att förpackningen till vår såpa i dagsläget är gjord av 75% återvunnen plast. Vi kompenserar genom att använda naturliga ingredienser och producera såpan lokalt, vilket gör att vi inte har lika många och långa transporter som andra aktörer.

Grumme samarbetar även med Bower för att öka kunskapen kring återvinning. Detta så att våra produkter kan bli ännu mer miljöanpassade genom hela kretsloppet, från produktion till användning och återvinning.

Diska

Nej, den rengörande effekten finns i diskvattnet, inte i skummet. När det slutar skumma behöver du inte fylla på med mer diskmedel.

Du kan ha avlagringar i maskinen. Häll citronsyra (finns att köpa i kryddhyllan) i doseringsfacket och kör en tom maskin i högre temperatur.

Om det var fuktigt i doseringsfacket när du la i tabletten så kan tabletten fastna och då kommer inte vattnet åt att lösa upp tabletten.

Placera tabletten i bestickkorgen och välj ett program utan fördisk.

Innehåll

Nej, alla Grummeprodukter är fria från animaliskt innehåll.